Fröken tvärtom.

Ja, idag leker jag fröken tvärtom. Om jag inget gjorde i går, så gjorde jag allt i dag. Gick hemifrån i morse, och det är inte längesen jag stegade in i lägenheten igen. Myspys-regn-hängamedvänner-dag.

Först ut stod röstningen på agendan. Och intet anande stötte jag på en karneval utanför dörren. Tydligen så var det festligheter i stadsdelen, så jag stannade för att kika in några musikuppträdanden och en parad. Sanslöst trevligt att sånt här kostas på och annordnas!

Det behöver anordnas och byggas upp gemenskap. De senaste veckornas bilbränder och skottlossningar har skapat en orolig stämning, en smått eggad stämning. Och då behöver man trevliga saker, saker som binder folk samman på ett bättre sätt. Än bilbränder och skottlossningar.

Tyvärr kändes det inte riktigt som att vädergudarna vaknat på rätt sida…

Efter röstning så for jag in till Linnéplatsen för att möta upp Marie och gå till Ethels för att fika och snacka lite strunt (mkt viktiga avhandlingar skedde ;)). Vi fortsatte vidare på en promenad till Slottsskogen för att kika in de nyfödda älg-bebisarna.

Och de var ju inte nådigt söta..!

Även mamman var jättefin…

Regnet fortsatte att strila, men vi misströstade inte för det, utan fortsatte vår promenad till Botaniska trädgården. Och tja, där såg vi, som ni kanske förstår, en värld av vackra växter!

Särskilt vackra fann jag de här mystiska blommorna, någon som vet vad det är för sort?

Ptja, vid det här laget så hade faktiskt regnet tagit sig in och kaxat sig med humöret, så vi bestämde oss för att bryta upp och bege oss hemåt. Eller ja, hemåt och hemåt. Jag hann hem och vända innan det var dags att åka ner för att möta Nanna och lilla S vid Heden, där vi skulle se på när hennes O spelade fotbollsmatch.

Första fotbollsmötet för lilla S, och jag tror att han diggade det. Jag gjorde i vilket fall det. Det drog i benen. Men det var väldans mysigt att stå där, bredvid, med liten S i famnen och Nanna bredvid. Bara njuta av fotbollsljud, sällskap och vännerprat.

Nu är jag dock hemkommen, nyäten, nyduschad och otroligt trött. Härliga, härliga dag. Nu blir det hockeyfinal och kvällsfika!

13 svar till “Fröken tvärtom.

 1. Busy day, pusslandet får vänta till imorgon :) Så det blev match, trots det ostadiga vädret. Ja, man vet aldrig när man bor i Göteborg :)
  Sååååå söta älgbebisar. Måste gå dit igen.

  Kram

 2. Bästa sortens söndag!!

 3. Låter som att du haft en fin dag, trots regnet! Den mystiska blomman skulle jag tro är en kejsarkrona, en slags lilja. Med viss reservation för att jag aldrig sett helgula tidigare – bara organge – men i en botanisk trädgård brukar man ju kunna hitta även det lite mindre vanliga ;-)

 4. Kul surfa in och se bilder på ett ställe som man bodde på för 20 år sedan och inte satt sin fot på lika länge. Tynnered har alltid varit tufft och som liten minns jag polisen springandes över gården med dragna vapen. Tips satsa på Önnered om barn är med i bilden men alla ställen kan vara trevliga. Men som sagt fina bilder.

  • Vilken tur att det än så länge inte är några barn med i bilden… så jag fortsätter nog att leva farligt en stund till ;) Trivs ju otroligt bra här i övrigt.

 5. Tynneredsdagen var minsann en trevlig tillställning. Även om jag inte anlände förrän strax innan 16 för att hänga med (;)) dead by april och sen se deras spelning. Men den var nice =)

 6. Tynneredsdagen har vi nog besökt varje år sedan vi flyttade hit… mysigt är det, några små fynd brukar man alltid göra och självklart springer man på folk man känner överallt. Synd att vi inte sprang på dig igår!

  • Ja, det var synd!! Men vi får ta igen det någon annan gång. Brukar hålla lite halvutkik efter er iaf. Nu vet jag ju inte hur du ser ut, men jag kommer svagt ihåg hur dina döttrar ser ut :)

   • Haha, jag som tycker att jag har en så talande bild på min blogg! (Barbamama, du vet…) Men annars så har jag låååångt hår, inte längre ned till rumpan, men nästan! Jag kikar efter dig också, går och blänger på folk… men med mitt urusla ansiktsminne så skulle jag aldrig i livet våga fråga om det var du om jag såg någon som såg ut så… *ler*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s