Olivens hörn.

Vi har tapetserat om sovrummet, med en blåblommig urskön tapet på ena väggen och vitt på de tre andra. Så då tog jag reda på spillbitarna av tapeten och piffade upp Olivens namn för att sätta ovanför hennes säng.

20130911-200727.jpg

20130911-200840.jpg

Så nu har hon fått ett eget litet hörn i vårt sovrum. Olivens hörn. Med hennes namn, några favortiböcker och sängmobilen med flygplanen.

Och vi fick ett jättefint sovrum. Det ska bara till lite fler tavlor och annat pynt.

20130911-201009.jpg

Och lillskrottan har fått två tänder. Så den senaste veckan har det mest sett ut såhär:

20130911-201123.jpg

En lite smågnällig och väldigt dregglig Oliv som gärna vill hänga på mammans sida. Alternativt bröst. Inget annat duger särskilt bra. Så vi hänger tillsammans, jag och Oliven.

Och nu är hon fem och en halv månad. Och har två tänder. Gillar inte mat, utan ska ammas fullt ut. Frukt smakar ok, men allt annat spottas långt. Hon ”pruttar” mycket med munnen, dregglar och pratar. Allt ska smakas på, och hon sträcker sig väldigt medvetet efter saker nu. Hon somnar för natten vid halv åtta-åtta och sover till ungefär sju på morgonen, med avbrott för ett par amningar under natten. Väldigt lyxigt. Fast hon sover helst med ett bröst i munnen, om Oliven själv får bestämma.

20130911-201735.jpg

I helgen var vi och hälsade på farmor och farfar, och Oliven var själv klädd i en body hon ärvt av en kompis som passade väl för tillfället. Och under lunchen fick hon sitta i samma stol som pappan suttit i när han var liten.

20130911-201908.jpg

Det märks att hon blir mer och mer medveten om omvärlden och vilka människor som finns i den. Hon kan bli jätteledsen om hon ser att jag ”lämnar” henne, går ut från ett rum eller helt plötsligt inte är där. Och okända människor får gärna hålla sig på avstånd. Är hon trött så är det nästan bara mamma som gäller.

20130911-202320.jpg

På tisdagar har vi träningsdag. Då promenerar vi först till mamma-core-träning på Friskis, sen äter vi lunch med mammagruppen, babysimmar på badet och promenerar hem. Det är en dag som heter duga. Sen sover vi resten av veckan. Nästan. Och förra tisdagen sportade Oliven solisar hela vägen ner till Friskis.

6 svar till “Olivens hörn.

 1. Vilken fin tapet! Var har ni köpt den? I vårt hem har lillasyster idag fått smaka äpple från storebror. Hon såg skeptisk ut och det var väl inte riktigt den mat jag tänkt att hon skulle börja med, hon är bara knappt tre månader. Men så kan det gå när man vänder ryggen till i två sekunder. :-)

  • Haha, så kan det gå när man inte är med i svängarna ;) Tapeten tror jag heter Eco-living, och vi köpte den på colorama. Ville gärna ha en eko-vänlig tapet. Och den var sjukt enkel att sätta upp =)

 2. Men vad mysigt :) Kul med ny tapet, jättefin. Och Oliven ,shit vad hon växer. Lillskruttan, vill bara krama om henne när jag ser henne. Snart kanske.

  Kram

 3. Så fint jag vill

  Fina ni!! Men vad händer. Tiden! Och tänder liksom. Lilla j som ännu är tandlös :) fast man ser att två framsänder är precis på väg ut..
  Och så fint i rummet. Lilla oliven. Längtar efter er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s